El Consorci Sanitari de Terrassa posa sobre la taula les teràpies complementàries

L'Hospital de Terrassa acollirà la IV Jornada de Salut Integrativa

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:11h
El proper divendres, el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) celebra la IV Jornada de Salut Integrativa a l’Hospital de Terrassa. L’objectiu és propiciar un nou enfocament holístic de la malaltia on puguin confluir teràpies convencionals i no convencionals. També es vol promoure la informació sobre les teràpies complementàries en l’àmbit de la sanitat pública, per donar resposta a una demanda dels ciutadans, que ja les utilitzen en el decurs de la seva malaltia. 
 
El programa inclou la conferència “Evidències científiques de les teràpies complementàries a l’oncologia” i dues taules rodones: la primera, amb el títol “Experiències europees” on es presentarà l’Experiència de la Medicina Integrativa a Alemanya, la Integració de les Medicines complementàries en el Sistema de Salut Pública: experiència a Itàlia, i els Resultats de la Unitat de Salut Integrativa al CST. La segona taula estarà formada per diferents professionals que explicaran “Experiències de la Salut Integrativa al CST”.
 
Durant la Jornada, es presentaran els resultats de l’estudi que s’ha fet durant un any a l’Hospital de Terrassa arran de la creació de la Unitat de Salut Integrativa, on s’evidencia que l’ús de les teràpies complementàries millora la qualitat de vida dels pacients oncològics. 
 
Després de la presentació de l’Associació Oncologia Integrativa, es faran diversos tallers simultanis per als assistents que ho desitgin sobre Art-teràpia, Qi Gong i Teràpia de polaritat