El curs de cirurgia endocrina per a residents arriba a la setzena edició

És de caràcter bianual i enguany comptarà amb la participació de 16 MIRs procedents de diverses parts de la península

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:55h
Proporcionar als MIR participants una amplia actualització dels aspectes més rellevants en el diagnòstic i el tractament de la patologia quirúrgica endocrina és l’objectiu que persegueix la setzena edició del curs de cirurgia endocrina per residents, el qual se celebrarà entre els dies 15 i 17 de novembre a l’edifici docent de MútuaTerrassa i a la Corporació Sanitària Parc Taulí.

La seva organització va a càrrec de l’Associació Espanyola de Cirurgians i comptarà amb el suport organitzatiu del servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el servei de Cirurgia General de la Corporació Sanitària Parc Taulí. També hi col·laboraran els serveis de Radiologia, Endocrinologia, Anestèsia i el Bloc Quirúrgic de l’HUMT.

Coordinat per la Dra. Iciar Larrañaga, metgessa adjunta del servei de Cirurgia General de l’HUMT i el Dr. Xavier Guirao, metge del servei de Cirurgia General de la Corporació Sanitària Parc Taulí, el curs en qüestió comptarà amb un total de 16 MIR procedents de diferents punts de la península i més d’una vintena de professionals d’ambdós centres (entre ells els professors col·laboradors Dr. Harold Vargas, Dr. Garcia Olivares i Dr. Enrique Veloso) que impartiran les diverses ponències i aportaran els casos clínics relacionats. A més, el curs també comptarà amb instructors de l’Hospital de Granollers i l’Hospital St. Joan de Déu de Martorell.

El curs possibilitarà a tots els participants actualitzar els seus coneixements teòrics en relació a l’anatomia quirúrgica, les tècniques diagnòstiques i quirúrgiques així com la prevenció de complicacions i seqüeles de la cirurgia endocrina. Paral·lelament, també es promourà la participació dels MIR assistents com a ajudants quirúrgics dels professors en les intervencions de cirurgia endocrina més prevalents.