La CUP exigeix a TeC un full de ruta si vol el seu suport al ple d'investidura

Els cupaires alerten que no se'ls ha cridat a cap reunió formal per parlar de la constitució del nou govern municipal

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:42h
La CUP de Terrassa ha aixecat la veu aquest dilluns per alertar que cap grup municipal l'ha cridat a cap trobada formal per negociar la investidura del nou alcalde de Terrassa. En al·lusió directa a Terrassa en Comú, la CUP ha expressat que tampoc ha rebut "cap full de ruta o unes mínimes línies programàtiques que haurien de guiar aquests divuit mesos que queden de mandat".

L'opció d'un govern liderat per Terrassa en Comú amb el suport d'ERC-MES necessitaria els vots favorables de la única regidora de la CUP, així com dels tres del PDECat, per tenir majoria. En qualsevol cas, la CUP decidirà la seva posició final en un assembla oberta el proper dimecres a les set de la tarda, al centre cívic President Macià.

La CUP, que es veu fora de govern municipal encara que doni suport a una alcaldia del TeC, aposta per "parlar de pla de mandat, per curt que sigui". En aquest sentit, el partit independentista planteja "unes propostes programàtiques de mínims, senzilles, factibles i de consens" com a condició per donar suport un eventual bipartit entre TeC i ERC-MES.

Crítica a l'oferta de TeC al PSC

"Sembla que alguns grups municipals estan més preocupats per cobrir una estratègia electoralista que no pas pels veritables interessos de la nostra ciutat", manifesten des de la CUP en un comunicat. En aquest sentit, posen sobre la taula la proposta de govern de concentració que TeC va fer fa uns dies i que obria la porta al PSC, un partit del que la CUP remarca "la incapacitat de governar". Els comuns definiran quin és el seu camí en un acte ciutadà aquest dilluns al vespre.
 
"Entenem que el context nacional és el què ens ha dut a aquest escenari. Com vam dir, nosaltres no donarem suport ni explícit ni implícit al bloc del 155. Però som una força municipalista que no podem entendre que per aquest simple fet el canvi s'hagi de validar", manifesten els cupaires.