Esport com a eina d'inclusió amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat

Fupar i el Club Pingüí de Terrassa organitzen diversos esdeveniments esportius del 16 al 26 de novembre

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:17h
La fundació Fupar i el Club Pingüí de Terrassa faran d'amfitrions en una nova edició de tornejos esportius inclusius, amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat. Del 16 al 26 de novembre es duran a terme un total de set tornejos i activitats esportives, tot perseguint la integració social del col·lectiu de persones amb discapacitat a través de la participació activa de la ciutadania. 

Els organitzadors conviden a participar, sigui com a esportista, sigui com a espectador, en les diferents modalitats. Petanca, tennis taula, agility i una caminada popular són les disciplines que encara tenen obertes les inscripcions per a qualsevol qui hi vulgui participar. A més, hi haurà partits de futbol, bàsquet i hoquei.

Tota la informació necessària per apuntar-se a les activitats esportives o venir de públic està disponible al web de la fundació Fupar. La iniciativa compta amb el suport de BBVA CX, l'Ajuntament de Terrassa i la Diputació de Barcelona, i també amb la col·laboració d'entitats esportives.

Torneig de Pingüí-Pong

Dijous 16 de novembre es realitzarà el torneig Pingüí-Pong a les 17:30h a l’Espai Mutifuncional de Fupar (c/ Campiones Olímpiques, 36). S'hi pot anar com a espectador o s'hi pot participar activament. És un torneig totalment gratuït.

Torneig d'hoquei

Les instal·lacions del Club Egara (c/ Jacint Badiella, 5) acolliran el torneig d'hoquei inclusiu el dissabte 18 de novembre. S'anima tothom a assistir-hi com a públic i donar suport als esportistes.

Camins compartits

Fupar realitzarà una caminada al parc Vallparadís el diumenge 19 de novembre. Aquesta caminada és totalment gratuïta. Qualsevol persona s'hi pot apuntar enviant un email. La sortida serà al davant de les instal·lacions de Fupar a les 9 del matí.

Torneig de bàsquet

Tothom pot assistir com a espectador al tornegi de bàsquet que se celebrarà divendres 24 de novembre al Col·legi Mare de Déu del Carme (c/ Voluntaris, 54). Els partits començaran a les 6 de la tarda.

Torneig de futbol

Les mateixes instal·lacions del Col·legi Mare de Déu del Carme acolliran dissabte 25 de novembre un torneig de futbol.

Melé inclusiva

La petanca torna a ser un esport inclusiu. Diumenge 26 de novembre, de 9 del matí a 1 del migdia, el Club Petanca 4 Barres (c/ Sabadell, 8) acollirà un torneig totalment gratuït. Les inscripcions estan obertes.

Agility

Els gossos seran també protagonistes d'aquesta jornada oberta a tothom i gratuïta. Clubs, grups i particulars es trobaran per gaudir d'aquest esport i l'estima canina. Qui vulgui conèixer aquest esport pot anar amb el seu gos al Club Agility Les Fonts (c/ Floresta, s/n, Les Fonts) per descobrir aquesta disciplina. Per a qui no tingui gos, FUD Barcelona en posarà un a disposició per tal que tothom pugui viure'n l'experiència. Cal inscripció prèvia. L'activitat tindrà lloc el 26 de novembre de 10 del matí a 2 del migdia.