VÍDEOS La manifestació unionista a Sabadell acaba amb ultres violents agredint periodistes

La concentració reclamava la restauració de les banderes espanyola i europea | Els atacants vinculaven els periodistes amb TV3 i els han acusat de manipuladors

Els manifestants a la plaça Sant Roc reclamant la restauració de les banderes espanyola i europea
Els manifestants a la plaça Sant Roc reclamant la restauració de les banderes espanyola i europea | Juanma Peláez
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:52h

La concentració, convocada aquest divendres per Societat Civil Catalana a les portes de l'Ajuntament de Sabadell per reclamar la reposició de les banderes espanyola i europea, ha comportat, com en tota mena de protesta, crits de tot tipus. En aquest cas, han carregat contra l'alcalde de la ciutat: "Serracant cabrón". 

Així com també "¿Dónde está ese alcalde?". Les proclames han anat dirigides contra Carles Puigdemont, "Puigdemont a prisión". I les protagonistes que han motivat la convocatòria: "Nuestra bandera, ¿Dónde está?". 



En un moment donat, els manifestants han donat empentes als periodistes que cobrien l'acte. Entre aquests, hi havia professionals de NacióSabadell, de l'ACN, RAC1, Catalunya Ràdio i fins i tot una televisió alemanya, que els assistents han confós amb TV3. 

Albert Segura, periodista de NacióDigital, ho relata així: "Ens han donat empentes i hem hagut de sortir corrents. I tot hem hagut de ser evacuats pels Mossos d'Esquadra". Norma Vidal, de l'ACN, explica que els han increpat i que li han tapat la càmera perquè no pogués gravar.



Amenaça de denúncia de SCC

Per la seva banda, Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat la intenció de denunciar l’Ajuntament de Sabadell si no es tornen a col·locar les banderes espanyola i europea dels pals oficials de la casa consistorial. El govern municipal les va retirar el passat 27 d’octubre, després que el Parlament aprovés la declaració de la República catalana, una decisió que va assumir l’alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell), personalment.

“Reivindiquem la normalitat d’allò que és normal, que en un país es compleixin les lleis, i aquí l’Ajuntament va decidir de manera unilateral retirar les banderes”, ha assenyalat el vicepresident de SCC, José Domingo, en una atenció als mitjans de comunicació. En aquest sentit, ha destacat que es tracta de “l’Ajuntament és de tots” i ha considerat que es tracta d’un “cas de corrupció política”, donat que s’han incomplert les lleis de manera intencionada.

“Demanem a l’Ajuntament que entri en la normalitat, ens alegra que hagin retirat la pancarta en defensa de la llibertat dels presos polítics, que Amnistia Internacional ha reconegut que no ho són”, ha afegit. Per això ha assegurat que la intenció és demanar a l’Ajuntament que ara restitueixi les dues banderes extretes, i en cas que no els facin cas optaran per vies administratives.

Participació de PSC, Ciutadans i PP

A l’acte hi han pres part regidors del PSC, Ciutadans i de l’únic del PP a l’Ajuntament, així com els diputats de Ciutadans Carlos Carrizosa i la del PP Esperanza Garcia. “Sabadell no és independentista”, ha destacat el regidor socialista Cristian Sánchez, que ha destacat que “de manera pacífica” demanava al govern que tornés a posar les banderes a lloc. 

Ciutadans i populars han cedit la veu als seus diputats. “Uns quants no poden decidir treure un símbol que representa a tots els ciutadans”, ha expressat Carrizosa, mentre que Garcia ha destacat que Serracant està “obligat per la Constitució a posar la bandera.

Crits contra l’alcalde, i ja de pas al president

La concentració ha estat pacífica, sense incidents remarcables, al marge que uns eixelebrats han arrencat la bandera espanyola tricolor que el grup municipal de Guanyem Sabadell, que forma part del govern, havia penjat a la finestra del seu despatx. Sí que s’han sentit crits contra l’alcalde Serracant, titllant-lo de “cabrón”, “burro” i “covard”, mentre que al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’han volgut enviar, novament, a la presó.

L’acte ha acabat després dels parlaments amb l’himne espanyol i el “Que Viva España” de Manolo Escobar, als crits de “yo soy español” y “no nos engañan, Catalunya es España” y “bote, bote, bote, catalán el que no bote”.