El Consorci Sanitari de Terrassa acull la II Jornada del Comitè d'Ètica Assistencial

La jornada ha generat propostes de reflexió conjunta i ha evidenciat la necessitat d'un aprenentatge col·lectiu per adoptar un pensament crític

per Redacció, 10 de novembre de 2017 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres s’ha celebrat la II Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), amb el títol “Competència: condició per a decidir autònomament”.
 

El Comitè d’ètica assistencial és un òrgan de suport consultiu, amb una visió plural i multidisciplinària per ajudar als professionals i usuaris d’una institució sanitària davant dels problemes ètics que puguin sorgir però en cap cas substitueix la decisió clínica dels professionals. Els seu objectiu, en darrera instància, és la millora de la qualitat assistencial
 
La jornada, que ha estat un èxit amb l’aforament complet, ha comptat amb la presentació del director assistencial del CST, Dr. Jaume Boadas, que ha destacat que “els valors ètics han d’impregnar totes les accions que fan els professionals cada dia”. La presidenta del CEA del CST Sra. Carme Casas, al seu torn, ha posat en valor la necessitat de cultivar un esperit crític i reflexiu per esdevenir competents.
 

A diari, en la pràctica assistencial s’han de prendre decisions professionals. A diari, els malalts en el seu procés de malaltia, han de prendre decisions  personals. És un deure professional garantir que aquestes decisions de vida siguin fruit del respecte per l’autonomia de cada malalt i perquè així sigui, s’ha de contemplar la seva competència.
 
El Dr. Manu Campíñez, metge de família i coordinador del Grup de Comunicació i Salut de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària‎ (CAMFIC), ha fet la conferència inaugural: Prenent decisions: com  comuniquem  i  què comuniquem.
 
Seguidament, s’han dut a terme dues taules rodones: “De què parlem...ampliem la perspectiva conceptual” i “Experiències al CST: quan ens plantegem la competència?”.
 
La jornada ha generat propostes de reflexió conjunta i ha evidenciat la necessitat d’un aprenentatge col·lectiu per adoptar un pensament crític i cercar enfocs assistencials col·laboratius que no s’allunyin de la persona.

 

Participació