La FAVT fa una crida a la generositat dels partits per formar un govern sòlid

L'entitat veïnal demana que s'acabi amb la paràlisi de la política municipal

Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:28h
La Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) fa una crida als grups polítics de Terrassa i a la seva "responsabilitat" per formar un nou govern que acabi amb la paralització de la política municipal. En un comunicat, els demana que treballin per constituir un govern "sòlid".

"Hem observat amb preocupació que, en els últims mesos, l'evolució de la situació general que estem vivint a Catalunya ha provocat una paralització gradual de l'acció de govern a la nostra ciutat, amb l'anul·lació del ple municipal del mes de setembre, i el fet que s'han deixat de convocar gran part de les Comissions Informatives Municipals així com la majoria de Taules i Comissions de Treball amb què participem la ciutadania", expliquen des de la FAVT.

L'entitat veïnal afirma en un comunicat que la declaració d'independència i l'aplicació del 155, així com l'empresonament dels dirigents d'entitats civils i del Govern, han estat "la causa essencial del col·lapse del govern municipal bipartit" de PSC i PDECat, seguit de la dimissió de Jordi Ballart com a alcalde i la renúncia de cinc regidors socialistes més. La FAVT lamenta les conseqüències "negatives" que estan tenint lloc a la ciutat, com la celebració del ple del 3 de novembre sense debats o la manca d'acords pel que fa als pressupostos de 2018.

"Tenim molts temes de ciutat que han de desenvolupar-se, els més importants posar en marxa la nova societat municipal de gestió pública de l'aigua, acabar el procés participatiu per l'elecció del nou síndic de greuges de Terrassa, debatre i aprovar les ordenances fiscals i els pressupostos pel 2018", recorda la FAVT.

Sense personalismes ni partidismes

Per tot això, l'entitat presidida per Ramon Clariana fa una crida a tots els grups polítics "perquè, des de la generositat, sense personalismes ni un excés de tacticisme partidista i en bé de l'interès de tota la ciutadania, constitueixin un govern municipal sòlid i estable que pugui gestionar l'Ajuntament de la nostra ciutat de manera eficient, transparent i amb la màxima radicalitat democràtica durant els divuit mesos que resten fins a les properes eleccions municipals, donant resposta a les principals necessitats de la ciutadania i garantint el correcte desenvolupament dels importants temes de ciutat pendents amb el màxim consens amb les entitats i els ciutadans i ciutadanes".

Amb això, pretenen que "es pugui retornar a la normalitat institucional de la manera més immediata possible i no s'ajorni cap més reunió de Taules o Consells municipals en què participem entitats i ciutadania".