Milers de persones culminen la vaga a Terrassa amb un clam per la llibertat dels presos polítics

L'alcalde en funcions de Terrassa, el socialista Alfredo Vega, ha assistit a la concentració al Raval

El raval de Montserrat s'ha tornat a omplir en la jornada de vaga general.
El raval de Montserrat s'ha tornat a omplir en la jornada de vaga general. | Albert Prieto
Redacció
08 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:10h
Unes 6.000 persones s'han concentrat a les sis de la tarda davant de l'Ajuntament de Terrassa en l'acte culminant de la jornada de vaga general d'aquest dimecres a la ciutat egarenca. Durant tot el dia s'han dut a terme accions relacionades amb la mobilització a diversos punts de la ciutat. Els accessos i sortides de la ciutat, tant per carretera com per tren, s'han vist tallats durant diverses hores, especialment de bon matí.

En la concentració que culminava l'aturada de país del 8 de novembre, moltes persones han exhibit senyeres estelades i cartells exigint la llibertat dels presos polítics. Des de l'atri de l'Ajuntament s'ha llegit un manifest signat per les agrupacions locals de l'ANC i Òmnium Cultural, la Taula del Sí i una vintena d'entitats de la Taula per la Democràcia de Terrassa. S'ha demanat la llibertat de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i del vicepresident i els consellers del Govern. S'ha expressat la solidaritat de Terrassa, especialment, amb els consellers egarencs Josep Rull, empresonat a Estremera, i Lluís Puig, exiliat a Bèlgica.

Entre els assistents hi ha hagut regidors de pràcticament tots els grups municipals de Terrassa, a excepció de Ciutadans i el PP. Així, també hi ha estat l'alcalde en funcions, el socialista Alfredo Vega, al costat del tinent d'alcalde en funcions Marc Armengol i de possibles futurs regidors socialistes, com Javier García i Eva Candela. També regidors socialistes que han anunciat la seva imminent renúncia han estat al costat de membres de Terrassa en Comú, ERC-MES i el PDECat.
 

Alfredo Vega, alcalde en funcions de Terrassa, ha participat en la concentració. Foto: Albert Prieto