Vídeo | Així era la UPC de Terrassa a principis del segle XX

Es poden veure alumnes sortint de la universitat i com eren les aules i laboratoris en els seus primers anys

Façana de l'edifici central de l'ESEIAAT, al campus UPC de Terrassa.
Façana de l'edifici central de l'ESEIAAT, al campus UPC de Terrassa. | UPC Terrassa
M.R.
10 de juliol del 2021
Anys després de la inauguració de L’Escola Industrial de Terrassa el 4 de juliol de 1904, algú va plantar al davant de l’edifici una de les primeres càmeres cinematogràfiques per gravar com sortien els alumnes de classe. També es van enregistrar estudiants dins de les aules o fent pràctiques als tallers i laboratoris del centre.


Aquestes imatges, concretament dues bobines de cel·luloide dins d’un parell de llaunes circulars, es van trobar fent neteja d’un magatzem l'any 2003. La direcció del centre va decidir digitalitzar les bobines pel centenari de l’escola i distribuir les imatges en CD.

En motiu del 50è aniversari de la Universitat Politècnica de Catalunya, i amb l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (ESEIAAT) com a protagonista de la propera Fira Modernista de Terrassa, la direcció ha compartit per xarxes un vídeo on es pot veure com ha canviat l’Escola Industrial comparant les imatges de principis del segle passat amb imatges actuals del centre. 

El director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, ha dit que “el vídeo mostra d’on venim, què som i on anem i, d’alguna manera, ret homenatge al passat, reconeix el present i mira al futur que actualment ja estem construint". A més a més, Roca assegura que l'Escola "ha estat, és i serà protagonista indiscutible del progrés tecnològic i per tant del progrés social del país”.