La CUP, en contra de qualsevol fórmula de govern que inclogui el PSC

La regidora Maria Sirvent insisteix que no donaran suport a cap govern que inclogui partit del "bloc del 155", com Cs, el PP i el mateix PSC

Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:02h
La CUP ha sortit a la palestra per reiterar que no donarà suport "a cap fórmula de govern que inclogui partits del bloc del 155", entre els quals inclou el PP, Ciutadans i el PSC. "Els partits que han participat en la suspensió de l'autogovern no tindran el nostre vot ni tan sols de forma passiva", ha manifestat la regidora Maria Sirvent.

Segons la portaveu cupaire, "la situació que estem vivint no dóna lloc a l'equidistància". La política catalana, segons la CUP, ha quedat polaritzada: per una banda, aquelles que han participat en l'aplicació del 155, la destrucció de les institucions polítiques catalanes i que han protagonitzat una onada repressiva sense precedents a casa nostra, i per l'altra, aquelles entitats que defensen la democràcia.

La CUP, que només compta amb una regidora al ple, seria essencial per fer fora del govern el PSC en un eventual pacte entre TeC, PDECat i ERC-MES. El posicionament de la CUP coincideix amb l'anunci de Terrassa en Comú de voler liderar un "govern de ciutat" obert a tots els grups que, a més de coincidir en els "grans temes de ciutat" com la municipalització de l'aigua, rebutgin el 155, els presos polítics i defensin un referèndum acordat, un oferiment que també arribaria al PSC si els socialistes defineixen la seva postura respecte el moment polític que viu el país.