L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, estripa el carnet del PSC

Va avançar que ho faria si el PSC donava suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya | Assegura que obre un període de reflexió per decidir el seu futur a curt termini

Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:01h
L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, anuncia que trenca el carnet del PSC després de 17 anys de militància. Així ho ha fet públic a través dels seus perfils a les xarxes socials, on compleix, així, amb allò que va anunciar que faria si el PSC, a través del PSOE, donava suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. No obstant, no deixa l'alcaldia, encara que assegura que "obre un procés de reflexió".

Des de les eleccions municipals de 2015 Giménez compta amb majoria absoluta al ple de Castellar del Vallès a través del grup municipal Som de Castellar-PSC. Un cop els socialistes han donat suport a l'aplicació del 155, reconeix, a través del comunicat que ha difós: "En aquestes circumstàncies, no puc continuar com a membre del PSC". 

"Aquesta nova situació reforça encara més el paper del projecte a nivell local que es va presentar a les darreres eleccions municipals sota la candidatura SOM de Castellar, un espai que des de la transversalitat aposta per unir les moltes sensibilitats progressistes de la nostra vila", assenyala Giménez en el seu comunicat.

"Ara, que em sento més socialista que mai, prenc una decisió personal i dolorosa, però convençut del paper que em toca desenvolupar com a alcalde de Castellar del Vallès", afegeix l'alcalde. En aquest sentit, vol "cosir costures" que diu que veu entre els seus amics i veïns: "Ara més que mai haig de fer d'alcalde de tothom, en llibertat i sense condicionants; en aquestes circumstàncies, no puc continuar com a membre del PSC", afirma.

Giménez és el segon alcalde socialista que estripa el carnet en els darrers dies, després que Jordi Ballart ho va fer dijous passat. En aquell cas, però, també va renunciar a l'alcaldia de Terrassa, arrossegant fins a cinc regidors del seu grup municipal, que també van renunciar a l'acta de regidor.