Activada l'alerta del pla Ventcat per fortes ventades a partir del migdia

Protecció Civil recomana recollir tendals i elements que puguin caure

Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:47h
Protecció Civil ha activat aquest dilluns al migdia l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per fortes ventades, especialment a l'extrem sud i a la meitat nord del país. Al Vallès Occidental, hi ha un avís de nivell 2 sobre una escala de 6, el que significa un perill moderat.

Segons el Servei Meteorològic, l’episodi de vent es reforçarà a partir del migdia i durant la tarda i fins a la matinada assolirà la màxima intensitat amb vents de component nord que poden superar els 90 km/h en alguns punts del país. A partir de dimarts al matí es preveu que les fortes ventades quedin restringides a l'àmbit del Pirineu, Prepirineu i les incidències siguin puntuals. El vent també bufarà durant tot l’episodi a les Terres de l’Ebre i l’Empordà.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat que s'extremi la precaució i es recullin tendals i elements que puguin caure.
 
Així mateix, Protecció Civil ha activat també aquest migdia la prealerta del pla Procicat per la previsió de fort onatge. Segons el Servei Meteorològic, es preveu un episodi de maregassa per aquest dilluns i dimarts al matí, amb onades que podran superar els 2,5 metres d'altura a la Costa Brava.