Els regidors d'Ullastrell reconeixen el Govern i la República catalana

En una declaració institucional afirmen que Puigdemont és el seu president i que continuarà presidint la sala de plens

Redacció
06 de novembre del 2017
La totalitat dels regidors i regidores de l'Ajuntament d'Ullastrell, del govern i de l'oposició, han signat una declaració institucional "indignats amb la situació que viu el país", en reconeixement del Govern i de la República Catalana.

En el text, els regidors reconeixen la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, així com el resultat "tant clar com contundent". Igualment reconeixen Carles Puigdemont com a president, "escollit pel parlament català i que fins que el poble legítim català ho decideixi, serà el nostre President, presidirà la nostra sala de plens i exercirà el què correspon com a institució representativa dels ciutadans d'Ullastrell". També es reconeix tot el seu Govern com a "legítim", així com "la proclamació de la República Catalana aprovada en votació al Parlament de Catalunya".

"Exigim la llibertat dels 10 presos polítics, que de manera indigna, salvatge, desproporcionada i injustificada, estan a diferents presons properes a la capital d’un estat que actua saltant-se el marc constitucional del 78, portant-nos, lamentablement, molts anys abans", diu la declaració.

Finalment, s'hi afegeix: "Exigim unes eleccions justes el 21D, on tots els partits puguin portar un programa electoral que representi les idees i anhels de cadascú i que els resultats en siguin respectats democràticament, com no hauria de poder ser d’altra manera".