El PDECat i PSC trenquen l'acord de govern a Sant Cugat

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va signar el pacte amb els socialistes a principis d'any

Mercè Conesa i Pere Soler en roda de premsa.
Mercè Conesa i Pere Soler en roda de premsa. | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:38h
L'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la detenció dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, així com les dels membres del Govern català aquest dijous, estan trencant pactes als ajuntaments d'arreu del territori. El darrer ha estat a Sant Cugat, on l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha convocat els mitjans aquest dilluns per explicar els motius de ruptura amb els socialistes. 

Tant Conesa com el portaveu del PSC a la localitat, Pere Soler, volen donar explicacions als seus al llarg del cap de setmana. Tot i així, des de l'Ajuntament han anomenat aquesta ruptura com una "suspensió de mutu acord del pacte de govern".

El pacte es va produir a principis d'enguany i la pròpia alcaldessa en l'anunci de l'acord va avisar que era "exclusivament d’àmbit local i municipal”. Aquesta entrada dels socialistes al consistori vallesà va provocar, de retruc, que ERC trenqués el pacte de governabilitat que fins aleshores havia mantingut. 

Precisament, els republicans han estat molt crítics amb aquest pacte i arrel de l'aval del PSC de l'aplicació del 155 va exigir expulsar el partit del consistori.