Terrassa, nova ciutat del cinema de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco

Entra a formar part de l'apartat "Film", sent l'única ciutat de l'Estat que ha aconseguit ser acceptada en aquesta categoria

Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 21:02h
Terrassa ha estat una de les 64 ciutats designades Ciutats Creatives de la Unesco per la directora general d'aquest organisme, Irina Bokova, en una decisió que s'ha conegut avui mateix. D'aquesta manera, Terrassa entrarà a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en l'apartat Film, convertint-se en l’única ciutat de l'Estat que ha aconseguit incorporar-se avui a la xarxa després que la candidatura, presentada el passat mes de juny per l’Ajuntament de Terrassa hagi estat acceptada per aquest organisme internacional, reconeixent el compromís de la ciutat de col·locar la creativitat en el centre de les seves estratègies.

Un cop coneguda la notícia, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha assenyalat que “aquest reconeixement internacional per part d’un organisme com la Unesco, reconegut arreu del món, suposa una empenta importantíssima a l’aposta de Terrassa pel sector audiovisual i per fer de la ciutat un referent mundial en aquest àmbit, capaç de generar oportunitats i fer de la creativitat lligada a l’audiovisual un motor de desenvolupament, d’integració i de foment de la vida cultural”. Per a l’alcalde: “El fet de ser la primera i única ciutat de l’Estat espanyol en rebre aquest reconeixement, en aquesta categoria, suposa refermar el posicionament de Terrassa dins del panorama internacional del món audiovisual i obrir la porta a noves possibilitats i oportunitats en la recerca i el desenvolupament de projectes que ajudin a consolidar i a donar un nou impuls a la ciutat com a punt de referència per al sector del cinema i les arts audiovisuals”.

D'aquesta manera, Terrassa es converteix en la primera ciutat espanyola designada Ciutat Creativa de la Unesco en l’apartat Film, unint-se a les ciutats de Roma (Itàlia), Bradford (Anglaterra), Galway (Irlanda), Sofia (Bulgaria), Bitola (Macedònia), Sidney (Austràlia), Busan (Corea del Sud) i Santos (Brasil), que ja en formaven part. Enguany també han aconseguit aquest reconeixement Lodz (Polonia), Qingdao (Xina), Brístol (Regne Unit) i Yamagata (Japó).

La Taula Local de l’Audiovisual, de la que forma part l’Ajuntament de Terrassa, va presentar la seva candidatura a la secció Film, amb la voluntat d'aprofundir en l'aposta pel sector audiovisual i generar oportunitats culturals i professionals per a la ciutadania, fomentant els valors que representa la Unesco i, alhora, amb l'objectiu de millorar el posicionament internacional de la ciutat. L'Acadèmia del Cinema Català també va decidir donar suport a la iniciativa encapçalada per l'Ajuntament en la categoria de cinema, i, d'aquesta manera, aconseguir convertir-se en la primera ciutat de l'Estat espanyol en aquesta categoria.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, creada l'any 2004, va néixer amb l'objectiu de fomentar la cooperació internacional entre ciutats de tot el món per fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà sostenible, d'integració social i de vida cultural, i de reconèixer la creativitat dels seus membres en set àmbits: artesania i arts populars, arts digitals, disseny, cinema, gastronomia, literatura i música.

Per celebrar aquest reconeixement internacional que la Unesco fa a la capacitat creativa de Terrassa en l’apartat audiovisual, properament està previst que la ciutat acolli un acte festiu per celebrar amb el conjunt de la ciutadania la incorporació de Terrassa a la Xarxa de Ciutats Creatives.