Jordi Ballart dissenya un nou cartipàs amb Noel Duque com a tinent d'alcalde

Arran del trencament del pacte de govern municipal, els regidors del PSC s'han repartit les competències que estaven en mans del PDECat

Una sessió del ple municipal de Terrassa.
Una sessió del ple municipal de Terrassa. | S.A.
Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:05h
Després del trencament del pacte de govern amb el PDECat, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha reestructurat el cartipàs municipal distribuint les competències que fins ara estaven delegades a regidors i regidores de l’antic soci de govern entre els regidors i regidores del Grup Municipal Socialista. Fonts municipals expliquen que, amb l'objectiu de garantir l’estabilitat política i el bon govern a l’Ajuntament, es manté l’actual estructura organitzativa, rellevant els titulars de les diferents regidories afectades. Així, el canvis a l’organigrama municipal afecten les àrees que estaven en mans de Miquel Sàmper, Meritxell Lluís i Dani Nart.

El regidor Noel Duque és qui més pes guanya en el nou cartipàs: passa a ser el segon tinent d’alcalde, de l'àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, fins ara en mans de Sàmper. Assumeix totes les regidories d’aquesta àrea, excepte la de Indústria i Promoció del Sòl Industrial, que regirà Amadeu Aguado. Duque manté, igualment, les competències com a regidor de Comunicació i Premsa, Serveis Socials, i Joventut i Lleure Infantil.

De la seva banda, Lluïsa Melgares, que ja exercia com a tercera tinent d’alcalde en l'àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones, assumeix les regidories de Ciutadania, Qualitat Democràtica, Usos del Temps, Drets Humans, i Capacitats Diverses i Accessibilitat, que fins ara portava Lluís. Alfredo Vega, primer tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, es farà
càrrec de la regidoria de Transparència.

Finalment, el quart tinent d'alcalde Marc Armengol substituirà Nart i serà el nou titular de la regidoria d'Esports, pertanyent a l’Àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat.

Pel que fa al Consell Municipal del Districte 1, la regidora Meritxell Lluís en continuarà exercint la presidència, atès que el Reglament Municipal de Participació Ciutadana marca que la presidència recau en el regidor o regidora membre de la candidatura que hagi obtingut el major nombre de vots en les darreres eleccions municipals en l’àmbit territorial del districte.