Ciutadans pressiona el govern socialista de Terrassa per abandonar l'AMI

Presentaran una moció per demanar la "baixa immediata", aprofitant la sortida del PDECat del govern municipal

Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:56h
El grup municipal de Ciutadans a Terrassa vol aprofitar el trencament del pacte de govern entre el PSC i el PDECat perquè l'Ajuntament de Terrassa es doni de baixa a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ciutadans presentarà una moció per sol·licitar "la baixa immediata", segons ha anunciat el seu portaveu, Javier González. "És el moment que l'alcalde li planti cara al contrasentit independentista a la nostra ciutat", manifesta.
 
González ha subratllat que s'hauria de procedir a la immediata revocació de l'acord d'adhesió a la AMI en ple de juliol de 2015 per "no oferir un complet, absolut i íntegre respecte al principi de pluralisme polític". A més, ha afegit que "ni tan sols s'ajustava a Dret", i ho justifica "amb la sentència de 16/2017 del Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona".

"És l'hora de recuperar el sentit comú i el respecte a la legalitat a l'Ajuntament", ha assegurat el portaveu de Cs Terrassa, alhora que afegeix que "riure les gràcies als independentistes comporta fractura social i deterioració econòmica".

"Esperem que l'alcalde de Terrassa entri en raó si vol comptar amb Cs per donar estabilitat", adverteix. En els dos anys i mig de mandat, Ciutadans ha esdevingut un aliat extern per al govern en alguns temes de ciutat.