Vega reconeix que la primera opció com a soci del PSC és Terrassa en Comú

El portaveu dels socialistes a Terrassa afirma que buscaran aliances amb partits amb afinitat ideològica

Alfredo Vega, portaveu del govern socialista de Terrassa.
Alfredo Vega, portaveu del govern socialista de Terrassa. | A.P.
Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:33h
El portaveu del PSC a Terrassa, Alfredo Vega, reconeix que el govern municipal queda ara, després del trencament del pacte amb el PDECat, en una minoria més accentuada "que serà difícil de mantenir sobretot en una situació política tan radicalitzada i tensionada com la d'aquests moments".

Vega afirma que el PSC intentarà buscar suports per poder tirar endavant el seu projecte de ciutat. "Volem buscar primer aliances amb els que tinguin primer afinitat ideològica amb nosaltres de forma que podem donar continuïtat a les polítiques socials que hem impulsat però no depèn només de nosaltres", assegura. En aquesta línia afirma que un dels primers candidats serà Terrassa en Comú, el principal partit a l'oposició amb sis regidors. 

Alfredo Vega ha explicat que el pacte de govern amb el PDECat havia funcionat bé fins ara i diu que la decisió es deu únicament a les discrepàncies relacionades amb la política nacional que sempre havien existit entre les dues formacions polítiques i que fins ara s'havien resolt a través del diàleg. "Ha arribat un moment en què les coses estaven molt tensionades", ha explicat Vega que ha dit que tot i que la decisió l'ha pres el PSC, els demòcrates també tenien previst posar punt i final a l'acord de govern: "Ells celebraven una assemblea dijous per votar si trencaven el pacte", ha comentat Vega. Així, ha assegurat que es tracta "d'un tema que estava anunciat per les dues bandes". 

El portaveu dels socialistes ha defensat la postura de l'alcalde Jordi Ballart, que fa unes setmanes va dir que si el PSOE donava suport a l'aplicació de l'article 155 estriparia el carnet i que finalment ha pres una altra decisió. "A vegades les declaracions que un fa són en uns termes diferents del que expressen els titulars", ha indicat Vega que ha dit que Ballart sempre ha insistit que "ni DUI ni 155". En aquest sentit ha revelat que el batlle se sent "molt incòmode" amb tot aquest conflicte.