Festa grossa al Raval de Terrassa per celebrar la República catalana

Milers de persones surten al carrer a donar la benvinguda a la independència

Redacció
27 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:42h
El raval de Montserrat s'ha convertit en una festa amb motiu de la declaració d'independència.
El raval de Montserrat s'ha convertit en una festa amb motiu de la declaració d'independència. | Albert Prieto
Milers de persones es concentren aquest divendres al vespre davant de l'Ajuntament de Terrassa, al raval de Montserrat. Espontàniament, desenes de persones s'hi han congregat només declarar-se la República datalana. Diverses entitats independentistes han fet una crida a celebrar-ho i, al vespre, ja eren milers de persones que omplien de gom a gom tots els racons del Raval.

Els líders locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Xavier Ordeix i Mario Soria, respectivament, han llegit la declaració d'independència aprovada pel Parlament de Catalunya, acompanyats de regidors i líders locals d'ERC, el PDECat i la CUP. A més, han fet una crida a defensar la república en els dies que vindran. Tot seguit, s'ha brindat amb cava i la festa ha continuat amenitzada per grups de cultura popular i un equip de música.

La gentada ha cantat Els Segadors i ha reclamat l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, molt presents en la manifestació. També s'ha demanat la dimissió de l'alcalde, Jordi Ballart, i que es retirés la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa. A hores d'ara, la bandera continua penjada al balcó, tot i que lligada per evitar que es despengi, fet que provoca, alhora, que no onegi.

Segons ha pogut saber LaTorre, els grups municipals d'ERC-MES i la CUP han sol·licitat formalment a l'equip de govern, format encara per PSC i PDECat, que es retiri la bandera espanyola. Segons ha informat un regidor republicà, en un primer moment la cap de gabinet els ha respost amb un "no", però han li han insistit que el prec era formal i que es fes arribar a l'alcalde. Segons aquest mateix regidor, Jordi Ballart es trobava encara a l'interior de l'edifici consistorial.

El Parlament ha aprovat aquest divendres les resolucions que detallen els efectes de la declaració de sobirania firmada el 10 d'octubre i, amb aquest gest, ha aixecat la suspensió que havia decretat Carles Puigdemont aquell mateix dia, per abordar un últim intent de diàleg amb l'Estat o de mediació internacional que per ara s'ha evidenciat impossible. Com marcava el full de ruta de Junts pel Sí i exigia la CUP, per tant, la independència ja està declarada amb tots els seus efectes.

Ara, però, comença la fase de la resistència, per intentar preservar les institucions davant l'aplicació del 155 per part del govern espanyol i, a poder ser, per posar en marxa les estructures d'estat, buscar el reconeixement internacional i iniciar el procés constituent.