Terrassa en Comú creu que PSC i PDECat «han llençat el mandat a la brossa»

Els comuns critiquen la manera de procedir amb les ordenances fiscals i anuncien que hi votaran en contra

Xavi Matilla, portaveu de Terrassa en Comú, en un ple municipal.
Xavi Matilla, portaveu de Terrassa en Comú, en un ple municipal. | Joaquim Albalate
Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat el 25 d'octubre a les 11:57h
Terrassa en Comú considera que PSC i PDECat "han llençat el mandat a la brossa". Els comuns han criticat durament l'equip de govern per l'"enorme incapacitat de gestió política que ha portat l’Ajuntament vora el col·lapse organitzatiu". Les crítiques han arribat amb motiu de la proposta d'ordenances fiscals del 2018, que finalment no s'elevaran al ple d'octubre ja que s'han topat amb l'oposició de tots els grups que no formen part del govern municipal a acceptar el caràcter "d'urgència" que demanava el bipartit.

"Ens hem trobat amb una forma de procedir excessivament precipitada i absència de diàleg polític", expliquen des de la confluència dels comuns. Dijous de la setmana passada es va fer la primera sessió informativa i quatre dies després, aquest dilluns, havien de dictaminar. Afegeixen que, a diferència d'anys anteriors, "no ha existit cap invitació a comentar amb caràcter previ el contingut de les ordenances fiscals". Els comuns donen la culpa de la precipitació a una mala organització política de l'equip de govern.

Pel que fa al posicionament sobre els continguts de les ordenances fiscals, TeC votarà en contra per "sentit comú". "La proposta de demanar més esforç econòmic a la ciutadania no hauria de justificar-se en una negociació de 15 dies, sinó que s'hauria de justificar amb una la gestió que es fa dels recursos durant tot l’any", manifesten des del grup municipal.

Els comuns defensen que des de l'any 2015 s'han trobat amb unes propostes d'ordenances "neutres", de caràcter comptable sense cap orientació política i ideològica clara. Afirmen que anys anteriors han intentat introduir esmenes amb criteris de progressivitat i s'havien abstingut en la votació per aquest motiu. Recorden, a més, que diverses propostes que van fer i que l'equip de govern va acceptar dur a terme han quedat congelades.

Ara, en canvi, anuncien un vot en contra. "L'equip de govern ha aconseguit anul·lar qualsevol marge de negociació ja que aquesta s'ha de produir en base a compromisos que l'equip de govern ha demostrat repetidament és incapaç de complir", sentencien des del grup dels comuns.