ERC no assistirà al ple de Cerdanyola i anirà al Parlament per donar «suport inequívoc» al Govern

El plenari cerdanyolenc no modifica l’horari habitual i podria coincidir amb el monogràfic sobre el 155 previst al Parlament | Els quatre regidors de la formació assistiran a la cambra catalana

Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:19h
Cerdanyola té fixat la celebració dels plens municipals els últims dijous del mes, a partir de les 19 hores. El d’aquest octubre coincidiria amb el monogràfic per donar resposta a l’aplicació de l’article 155, previst celebrar-se al Parlament de Catalunya. ERC ha assegurat que no assistirà al plenari vallesà i que estarà a la cambra catalana per donar “suport inequívoc” al Govern i “en defensa de les nostres institucions i de l’autogovern de Catalunya”.
 
Els republicans han garantit que van demanar a l’alcalde, Carles Escolà, que no convoqués el ple i li van suggerir ajornar-lo o avançar-lo, “com s’està fent a la majoria de ciutats que es troben en la mateixa situació de coincidència”, han remarcat. Tot i així, Escolà el va marcar igualment per aquest dijous.  
 
El partit ha considerat que “estem davant d’un fet rellevant” com és l’activació de l’article 155 per part del govern de l’Estat. Un article que ha definit com una eina que vol “acabar amb les institucions catalanes i la seva autonomia tot vulnerant drets fonamentals”  i que persegueix, entre d’altres, “censurar” mitjans públics de comunicació i “imposar un model educatiu d’espanyolització” de l’alumnat. 

Ple extraordinari pel 155

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) va demanar als consistoris catalans promoure mocions de rebuig per l'aplicació de l'article 155 els dies 23, 24 o 25 d'octubre, previs a l'aprovació el proper divendres al Senat. Cerdanyola ha recollit la proposta i aquest dimecres, a les 13.30 hores, farà un ple extraordinari.