ERC-MES critica la «urgència» del govern de Terrassa per dur al ple les ordenances fiscals

L'oposició es va unir per evitar que les ordenances fiscals del 2018 s'elevessin al ple d'octubre

Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:48h
Tota l'oposició de l'Ajuntament de Terrassa va rebutjar elevar al ple d'octubre les ordenances fiscals de 2018. A la comissió informativa extraordinària de Serveis Generals i Govern Obert, l'oposició va revocar l'acceptació a tràmit d'urgència d'aquestes ordenances. Entre els grups que hi van votar en contra hi ha ERC-MES, que destaca que amb aquesta escletxa entre govern i oposició "s'evidencia la inoportuna mesura d'urgència per abordar un debat d'aquestes característiques en la situació actual".

"No s'accepta la urgència a dos dies del ple quan la ciutat té unes ordenances negociades i treballades àmpliament l’any passat, s’ha actualitzat l’IBI fa relativament poc d’acord amb la revisió cadastral i el marge de treball no permet abordar la tasca de forma seriosa", manifesten des d'ERC-MES.

A més, els republicans aposten per prioritzar el moment del país, tal com ha expressat el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert: "L’urgent ara mateix no són les noves ordenances, l’urgent és l’autogovern del país, la defensa de les nostres institucions davant el cop d’estat que vol executar el govern espanyol a Catalunya".

Des d'ERC-MES també es fa referència a l'aliança local entre el PDECat i el PSC. Creuen que Terrassa "té difícil abordar decisions de futur quan el PDECat encara no ha definit quins són els seus límits per mantenir el pacte de govern amb un PSC favorable a l’aplicació de l’article 155 i les incògnites respecte si l’alcalde serà conseqüent o no amb les seves declaracions als mitjans".