La comunitat educativa convoca la ciutadania per defensar l'escola catalana

Amb el lema "No ens toqueu l'educació", les protestes tindran lloc aquest dimecres a la tarda davant dels ajuntaments | A Terrassa, la manifestació serà al Raval de Montserrat a partir de les 18h

Mobilització davant l'Ajuntament de Terrassa.
Mobilització davant l'Ajuntament de Terrassa. | Sergi Ambudio
Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat el 25 d'octubre a les 10:55h
Les entitats que s'engloben dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) donaran resposta als atacs i crítiques d'adoctrinament que ha rebut l'escola catalana les darreres setmanes amb una concentració davant dels ajuntaments de capital de comarca aquest dimecres a partir de les 18.00 h. A Terrassa serà, doncs, al Raval de Montserrat.

Amb el lema No ens toqueu l'educació, la protesta vol visibilitat la unitat de la comunitat educativa per defensar l'actual model d'escola i immersió lingüística, que qualifiquen ''d'èxit'' i on asseguren que no acceptaran ingerències.

La plataforma també estudia querellar-se contra el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, per haver assegurat que alguns centres públics fomentaven l'odi a Espanya. El departament d'Educació ja va advertir la setmana passada que prendria les accions judicials "necessàries" contra els autors dels "atacs" al model educatiu català i que injuriï els docents.

Per protegir als alumnes, docents i al conjunt de l’escola catalana, el departament d’Ensenyament ha demanat als seus serveis jurídics que emprenguin les accions judicials contra membres del govern espanyol i de diversos partits polítics per les "falsedats i acusacions infundades".
 

Una escola de Vic. Foto: Adrià Costa