El presentador i divulgador d'òpera Marcel Gorgori, al Centre Cultural Terrassa

Oferirà una conferència gratuïta el proper dimarts i presentarà el gran concert operístic "Simfonova. La rebotiga de l'òpera"

Marcel Gorgori, presentador i divulgador d'òpera.
Marcel Gorgori, presentador i divulgador d'òpera. | CCT
Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:12h
El proper dimarts dimarts 24 d’octubre, a les 18h, Marcel Gorgori impartirà una xerrada gratuïta sobre el món de l'òpera i tots aquelles qüestions que es podran veure i escoltar en el gran concert operístic que ha creat i dirigeix, 'Simfonova, La rebotiga de l'òpera'. Es tracta d’un concert que apropa de manera distesa i divulgativa l’òpera i la música simfònica a tota mena de públics i que tindrà lloc el diumente 26 de novembre.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, Gorgori va començar la seva carrera a la ràdio, inicialment a la desapareguda Cadena 13, posteriorment com a locutor a F laix FM, i finalment a Catalunya Ràdio on va començar la seva tasca divulgativa sobre el món de l'òpera.

Posteriorment va entrar a la televisió, primer a TVE i més endavant a TV3. Els seus inicis van ser darrere les càmeres, en funcions directives a programes com Un paseo por el tiempo amb Júlia Otero i Amb ulls de dona (TVE) o Un tomb per la vida amb el seu mestre Joaquim Maria Puyal, L'indret de la memòria i Per molts anys (TV3).

Va iniciar la seva faceta com a presentador amb el programa Nit d'Arts dedicat a l'òpera. Després van seguir Va d'òpera i Nit d'art : bisos. Posteriorment va crear En clau de vi, programa sobre el món del vi al Canal 33 de Televisió de Catalunya. A Catalunya Música va presentar Històries d’òpera juntament amb Roger Alier.



Ha posat en marxa com a director artístic, la 1a Setmana gastronòmico-operística Tasta l'Òpera a Lleida. És conferenciant habitual en temes d'òpera i el món del vi i dirigeix espectacles operístics com va ser l’exitós concert amb Simfonova Només per a uns quants? i ara aquesta segona iniciativa La rebotiga de l’òpera.

Gorgori també és el creador i director de S opranos i tenors , espectacle concebut per mostrar al públic els diferents tipus de soprano i de tenor que es poden sentir a l'òpera. Ha escrit diversos llibres sobre vi amb col·laboració amb el sommelier Josep Roca i Fontané i llibres sobre òpera com Aquella nit, a l'òpera (2005); Cinc cèntims d'Òpera (2002) i Paraula d'òpera (2003), aquests dos últims escrits conjuntament amb el crític i historiador Roger Alier.

Les dades

Conferència de Marcel Gorgori, presentador i divulgador d'òpera
Dia: Dimarts, 24 d'octubre
Hora: 18h
Lloc: Aula Magna del Centre Cultural Terrassa
Entrada gratuïta