ERC i PSC trenquen el pacte de govern a Vacarisses amb el rerefons del 155

Les dues regidores socialistes han comunicat a l'alcalde, el republicà Toni Massana, que abandonen el govern, que ara queda en minoria

Una sessió del ple municipal de Vacarisses, format per tretze regidors.
Una sessió del ple municipal de Vacarisses, format per tretze regidors. | Aj. Vacarisses
Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:38h
L'aval del PSOE a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per intervenir l'autonomia de Catalunya ha sacsejat la política municipal de Vacarisses. El divorci entre Esquerra Republicana de Catalunya i el PSC ja és una realitat i suposa que el govern municipal queda en minoria.

El grup municipal d'ERC i la secció local de Vacarisses es van plantejar aquest dimecres trencar el pacte de govern amb el PSC, a causa de "la deriva del PSC i PSOE" en fer costat al PP en les mesures a emprendre "en contra Catalunya", segons els republicans. "La incomoditat de treballar amb un grup que no atén a la demanda d’una majoria de ciutadans i ciutadanes i que s’alinea a una suposada legalitat constitucional ha fet que les relacions entre els dos grups es veiessin deteriorades", afirmen des d'ERC.

Finalment, el trencament no ha arribat des d'ERC. Aquest divendres les dues regidores socialistes han comunicat a l’alcalde, el republicà Toni Massana, que trencaven el pacte de govern per qüestions "de funcionament intern". Tot i això, des d'ERC creuen que les raons per trencar el pacte "van més enllà de tot això".

Govern en minoria

ERC queda ara en minoria al capdavant del consistori. El partit republicà té quatre regidors i continuarà amb l'única regidora de Movem Vacarisses integrada al govern. Fins ara, també les dues regidores del PSC formaven part del govern i donaven una majoria de set regidors dels tretze que té en total el municipi.

Malgrat la sortida del PSC del govern, ERC no tanca del tot les portes als socialistes. "La situació actual del país ha portat a un trencament natural de dues maneres d’entendre els fets que estan passant actualment. Pensem que PSC i ERC a Vacarisses coincideixen en molts aspectes sobre quin és i ha de ser el futur de la nostra vila i que el que realment ens ha conduit a aquesta situació són els fets que es produeixen actualment a nivell nacional", manifesten en un comunicat els republicans.