Resposta dispar a Terrassa per pressionar l'Estat amb la retirada de diners dels bancs

Els caixers automàtics de les zones més cèntriques de la ciutat són els que han patit més la primera acció directa convocada per ANC i Òmnium | Banc Sabadell i La Caixa són, ara per ara, els principals objectius dels terrassencs | En els barris més perifèrics gairebé no s'han registrat cues i no hi ha hagut incidències

Un participant a l'acció pacífica de Crida per la Democràcia amb els 155 euros
Un participant a l'acció pacífica de Crida per la Democràcia amb els 155 euros | Adrià Costa
Redacció
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:03h
Retirada massiva d'efectius de les entitats financeres. Aquesta és la primera "acció directa pacífica" que Crida per la Democràcia (ANC i Òmnium) ha instat a fer per pressionar l'Estat i exigir l'alliberament dels líders sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Així ho va anunciar aquest dijous a la nit, tal com ja va avançar que faria el dia anterior, en un missatge en què també detalla que convida els catalans a retirar els diners que cadascú vulgui a partir de les 8 del matí dels cinc principals bancs (La Caixa, BBVA, Santander, Bankia i Sabadell).

Al llarg del matí s'han format algunes cues en diversos caixers automàtics del centre de Terrassa, sobretot del Banc Sabadell. La resposta de la ciutadania, però, ha estat dispar al llarg i ample de la ciutat. Mentre algunes sucursals dels barris més cèntrics advertien que els caixers "havien deixat de funcionar", a les zones més perifèriques no s'han registrat cues i les oficines bancàries han passat el matí amb normalitat. La Caixa i Banc Sabadell són, ara per ara, les entitats més castigades pels terrassencs en aquesta primera acció directa pacífica. "No ho oblidis, son els teus diners!", destaca el missatge, que també proposa que, si s'és client de Banc Sabadell o La Caixa, s'especifiqui el "desacord amb la decisió de traslladar la seu social fora de Catalunya". Igualment, la mateixa campanya proposa gastar aquests recursos amb el que sigui, i cita com a exemples fer "la compra setmanal", "un donatiu a una ONG", amb "un caprici" o guardar-los "per un altre dia". "Volem una economia catalana dinàmica!", destaca.