La pluja fa baixar en un 50% les donacions de sang durant la Marató de Terrassa

Els dies plujosos afecten negativament el ritme de donacions, que cauen per sota del que és necessari

La sang caduca i per això és clau mantenir les donacions.
La sang caduca i per això és clau mantenir les donacions. | Martí Albesa
Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:54h
L'inici de la Marató de donació a Terrassa està marcat per una baixada de les donacions a causa de la pluja. Fins aquest matí, en el primer dia d'aquesta campanya especial, s'han apropat a donar sang menys de la meitat dels donants que s'esperaven. La Marató de donació de sang s'allarga fins dissabte a les vuit del vespre al Banc de Sang de Mútua Terrassa.

En el conjunt de Catalunya, ahir van donar sang poc més de 500 persones, també la meitat de les que s'esperava. En alguns hospitals la quantitat de donants ha estat molt baixa, com els 35 registrats al Clínic de Barcelona, exactament la meitat de la mitjana d'un dia entre setmana qualsevol.

A Catalunya cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts. La sang és un element biològic que caduca i per això és clau mantenir les donacions.
 
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: ser major d’edat, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.