Carreguen contra Prodis per defensar Sànchez i Cuixart: «Vergonyós que utilitzin discapacitats»

La Fundació va sumar-se a l'aturada d'aquest dimarts al matí per reclamar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium

Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:07h
Prodis, com moltes altres entitats i companyies d'arreu de Catalunya, va decidir aturar la seva activitat aquest dimarts al punt del migdia per denunciar l'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En un post a Facebook, que ve acompanyat d'un vídeo, la fundació destaca el seu rebuig a "qualsevol tipus de violència; ja sigui una violència executada amb cops de porra o empresonant a persones que defensen les seves idees".

La publicació es va compartir a la pàgina ¡¡¡ No todos los catalanes somos independentistas !!! de la mateixa xarxa social amb una frase d'acompanyament que destacava, en castellà, que "aquí podem veure com fan servir als discapacitats". En l'espai habilitat per fer comentaris a la mateixa publicació, són diversos els usuaris que carreguen contra Prodis, els seus integrants i personal. "Qué fuerte! Repugnante! A lo que han llegado!", "Que vergüenza utilitzar así a estas personas" o "Vosotros sois subnormales del todo" són alguns dels missatges penjats.

El gerent de Prodis, Dani Jorquera, ha compartit els insults i ha denunciat públicament els fets. "Una petita mostra del que hem de suportar aquests dies. Seguirem donant veu als nostres, perquè tenen tot el dret a opinar", sentència.Jorquera ha rebut el suport, també a través de Twitter, d'alguns regidors de l'Ajuntament de Terrassa. És el cas de Meritxell Lluís, regidora de Ciutadania, que ha volgut deixar clar que "totes i tots tenim capacitat per pensar; totes i tots tenim capacitats diverses". El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Javier González, ha rebutjat els insults i ha afirmat que "no s'ho mereix ningú en el nostre país".