Castellbisbal signa un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges

El Síndic ha felicitat l'alcalde per establir aquesta línia de col·laboració i ha dit que "significa una millora de la democràcia i del respecte dels drets de la gent"

per Redacció, 18 d'octubre de 2017 a les 17:40 |
Signatura del conveni entre l’Ajuntament de Castellbisbal i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó. | Aleix Mateu Falguera
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l’alcalde, Joan Playà, han signat, aquest matí, un conveni que té per objectiu augmentar la col·laboració entre les dues institucions i, d’aquesta manera, incrementar les garanties i els drets dels ciutadans.
 

Entre les accions previstes en aquest conveni, en destaca el fet que l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges farà dues visites al municipi cada any, de manera que tots els veïns puguin adreçar-s’hi i plantejar-hi tots els dubtes que tinguin. Fins ara, aquestes visites s’han fet de forma més esporàdica i, durant aquest mandat, només se n’ha pogut fer una, al 2015.
 
El Síndic ha felicitat l’alcalde per establir aquesta col·laboració i Joan Playà ha subratllat el bon seguiment que la Sindicatura fa de totes les queixes que els adrecen els ciutadans. A més, tots dos han coincidit en la importància de donar resposta a les peticions dels veïns en els terminis establerts com a forma de garantir la defensa dels seus interessos.
 

A més de les dues visites anuals, el conveni estableix que el Síndic de Greuges trametrà, a l’Ajuntament, un informe anual que inclourà totes les queixes relacionades amb el nostre municipi. A més, es farà arribar un detall estadístic de les consultes que, tot i no haver-se formalitzat com a queixes, hagin estat plantejades per persones i entitats del poble.
 
De la seva part, l’Ajuntament es compromet a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades.
 
Signatura en el llibre d’honor

Aquesta ha estat la primera vegada que Rafael Ribó ha visitat Castellbisbal i és per aquest motiu que també s’ha reunit amb regidors del consistori.
 
A més, Ribó ha signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament on hi ha escrit “Us felicito pel que fem avui, la signatura de conveni de col·laboració. Això significa la millora de la democràcia i del respecte dels drets de la gent de Castellbisbal. Compteu amb tota la nostra voluntat de treballar junts com a servidors públics que sou i som”.

 

Participació