​El raper sabadellenc Elgio anirà a judici al novembre acusat d’enaltiment del terrorisme per les seves cançons

La jutge del cas és la mateixa que ha ordenat l'empresonament de Cuixart i Sànchez | Ho farà amb una desena més d'integrants de la banda 'La Insurgencia'

El raper de Sabadell Elgio, nom artístic d'Alex Nicolaev.
El raper de Sabadell Elgio, nom artístic d'Alex Nicolaev. | Albert Hernàndez
Redacció
18 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:31h
El raper sabadellenc Elgio ha rebut la notificació de judici, els propers 2 i 3 de novembre està citat a l’Audiència Nacional acusat d’un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme, mentre formava part de La Insurgencia. Una acusació per la qual fiscalia demana dos anys i un dia de presó i 4.800 euros de multa, igual que a la desena d’integrants de la banda, pel contingut d’algunes lletres de cançons.  
 
El cantant ja va comparèixer a Madrid davant la jutge del cas, Carmen Lamela, precisament la mateixa que ha decretat l’empresonament sense fiança dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’ANC, Jordi Sànchez, el passat novembre. Aleshores, es va negar a declarar.
 
En una entrevista a NacióSabadell, Elgio va denunciar que a “l’Estat no hi ha llibertat” i que la millor mostra era portar davant la justícia La Insurgencia, una formació organitzada, com va dir, amb artistes de diferents punts del món.

Acte solidari a la caserna
 
La citació de judici ha arribat quan el Grup de Suport Elgio i No Callarem han convocat un acte “per la llibertat d’expressió”. Serà aquest dissabte, a partir de les 18.30 hores a la caserna de la Guàrdia Civil, una “cita que feia temps que s’estava preparant”, ha explicat Elgio. Hi haurà una xerrada sobre la repressió i la llibertat d’expressió amb el mateix raper i el seu advocat, Juan Manuel Olarieta.
 
Posteriorment, hi haurà diferents actuacions, entre les quals el mateix Elgio. La jornada està previst allargar-se fins a prop de les dues de la matinada. El sabadellenc ja va rebre el suport de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell que al maig va demanar la seva absolució.