Millo relaciona la mobilització a Terrassa durant el registre a Unipost amb delictes de sedició

El delegat del govern espanyol a Catalunya posa al mateix nivell la concentració a la ciutat egarenca amb la de Barcelona, que ha derivat en el procés judicial contra Cuixart i Puigdemont

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a Catalunya Ràdio.
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a Catalunya Ràdio. | @maticatradio
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:01h
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha suggerit que la mobilització ciutadana que va tenir lloc a Terrassa el dia 19 de setembre, durant el registre a Unipost, podria comportar també delictes de sedició.

Millo, nascut a Terrassa el 1960, ha justificat el procés contra Sànchez i Cuixart per un presumpte delicte de sedició en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. El delegat del govern espanyol considera que "si l'objectiu és impedir l'actuació de la policia judicial, això està tipificat com a delicte de sedició", i ho ha aplicat tant a la concentració davant de la conselleria d'Economia, a Barcelona el 20 de setembre, com a la de Terrassa davant d'Unipost el dia anterior.

Per a Millo, "no es pot qualificar com a actuació cívica o pacífica" una mobilització d'aquest tipus, i ho justifica amb "els vehicles destrossats davant de la conselleria d'Economia".

Sobre els fets de Terrassa, concretament, Millo ha manifestat que "el secretari judicial no podia entrar" a la seu de l'empresa Unipost, i després "no podia sortir" per l'aglomeració de persones al carrer. Segons el delegat del govern espanyol a Catalunya, aquesta gent pretenia "impedir o obstaculitzar l'acció judicial".