El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebutja «frontalment» les detencions de Cuixart i Sànchez

L'equip de govern i els consorcis de Residus i Turisme s'han sumat a l'aturada nacional a les dotze del migdia | Qualifiquen de "despropòsit" que s'acusi de sedició als responsables de les mobilitzacions "cíviques" dels darrers anys

Aturada a la seu dels ens comarcals per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez.
Aturada a la seu dels ens comarcals per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. | Consell Comarcal
Sergi Ambudio
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:51h
Els ens comarcals del Vallès Occidental s'han sumat aquest dimarts al migdia a l'onada de protestes contra l'empresonament del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. A les dotze en punt, el Consell Comarcal, el Consorci per a la Gestió de Residus i el Consorci de Turisme han aturat la seva activitat per mostrar el seu "rebuig frontal" a les detencions. 

L'equip de govern -format per PSC, ERC i PDECat-, amb el suport dels grups comarcals de la CUP-CAV i l'Entesa, han fet pública una declaració institucional en la qual qualifiquen de "despropòsit" que s'acusi d'un delicte de sedició als responsables de mobilitzacions "cíviques i sense incidents" com les dels darrers anys a Catalunya.
 

Aturada a la seu dels ens comarcals per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Foto: Consell Comarcal


"L'empresonament de Cuixart i Sànchez atempta contra les llibertats polítiques i dificulta enormement un diàleg serè, totalment necessari per a la resolució del conflicte actual", etziben en el document. Demanen la llibertat immediata dels presidents de les entitats sobiranistes i insiteixen que un problema polític no es pot resoldre des d'instàncias judicials.

El Consell apunta que el nou capítol del procés català situa l'estat espanyol "fora dels valors de la llibertat d'opinió i de pluralitat política el marc europeu". Els dirigents comarcals han aprofitat per trametre el seu suport total a Cuixart, Sànchez i les seves famílies.