Centenars de terrassencs reclamen la llibertat dels presos polítics: «Els volem a casa»

El Raval de Montserrat s'ha omplert de gent que ha respost, una vegada més, la crida de les entitats i els partits sobiranistes | Els manifestants han dirigit missatges d'ànim a Sànchez i Cuixart i els han deixat clar que "no esteu sols"

Mobilització davant l'Ajuntament de Terrassa en protesta per l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
Mobilització davant l'Ajuntament de Terrassa en protesta per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. | Sergi Ambudio
Sergi Ambudio
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:35h
Centenars de persones s'han reunit, una vegada més, just davant l'Ajuntament de Terrassa en senyal de protesta per les accions de l'Estat contra Catalunya. Enèsima mobilització ciutadana. "Ara han ficat la pota de debò, ara hem de reaccionar", comentava una dona en una rotllana de manifestants, tots ells equipats amb cartells que reclamen "llibertat presos polítics".

Convocats per les entitats sobiranistes, centenars de terrassencs s'han aturat, tal com van fer els passats 2 i 3 d'octubre per la repressió policial de l'1-O, i s'han aplegat al raval de Montserrat per rebutjar l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 

Cartell per reclamar la llibertat del presidents de l'ANC i Òmnium Cultural. Foto: Sergi Ambudio


"Us volem a casa, no esteu sols". Aquest és el missatge, clar i directe, que els presents davant l'edifici consistorial han volgut traslladar als presidents de l'ANC i Òmnium Cultural. Quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia, i bona part dels regidors terrassencs -inclòs l'alcalde, Jordi Ballart, i l'equip de govern- havien sortit al carrer, ha arrencat la protesta amb el crit unànime de "llibertat". S'ha anat repetint, acompanyat d'aplaudiments, durant gairebé cinc minuts. Diversos representants de la societat civil, sindicats i entitats han desplegat una pancarta on es podia llegir "Audiència Nacional, tribunal feixista" i que exigia "prou judicis polítics". En aquest sentit han girat tots els càntics i les consignes dels veïns de Terrassa que, novament, han trobat la motivació per sortir al carrer per protestar i mostrar el seu rebuig frontal a la repressió de l'Estat. Com ja va sent habitual en aquest tipus de concentracions, la multitud s'ha animat a entonar "Els Segadors" a cappella.