El Cementiri de Terrassa obre el seu patrimoni artístic als visitants

FIns al dia de Tots Sants el Museu de Terrassa i Funerària de Terrassa organitzen una exposició i una visita guiada

Redacció
16 d'octubre del 2017
Un any més, al voltant de la celebració de Tots Sants, la Funerària de Terrassa i el Museu de Terrassa presenten una exposició relacionada amb el patrimoni funerari local que es complementa amb una visita comentada gratuïta pel cementiri. Del 16 d’octubre a l’1 de novembre, es podrà visitar l’exposició "El simbolisme de l’escultura exempta funerària" instal·lada a l’entrada del Complex Funerari de Terrassa.
 
El cementiri aplega un nombre d’escultures en marbre i bronze que reflecteixen el prolífic art escultòric de postguerra a la nostra ciutat. Les obres de Carles Armiño, Josep Llimona, Miquel Ros, Josep Llopart, Subías i E. Bosch simbolitzen un diàleg entre els vius i els morts, i sobretot representen la fragilitat de la vida.
 
D'altra banda, el diumenge 22 d’octubre a les 11 del matí tindrà lloc una visita gratuïta comentada al Cementiri de Terrassa. El recorregut descobreix les escultures en pedra, marbre i bronze que reflecteixen l’art escultòric terrassenc de postguerra. La ruta aproparà el visitant a obres de Carles Armiño, Josep Miret i Miquel Ros i les escultures de factoria de Subías Berlinghieri, Hermanos S.A. i Bronzes Jordà, S.L. Els artistes i les seves obres són els protagonistes d’aquest passeig original i exclusiu pel patrimoni artístic funerari egarenc. L'activitat requereix d'inscripció prèvia al telèfon 900 268 268 o a l’adreça electrònica funeraria@terrassa.cat.