El CDR de Terrassa convoca la ciutadania aquest dijous per defensar la «voluntat popular»

El Comitè organitza una mobilització, a les vuit de la tarda, davant l'Ajuntament i demana que "tothom porti la seva cassola"

Manifestació davant l'Ajuntament de Terrassa per defensar el referèndum de l'1 d'octubre.
Manifestació davant l'Ajuntament de Terrassa per defensar el referèndum de l'1 d'octubre. | Sergi Ambudio
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:42h
Enmig d'un nou episodi del conflicte entre la Generalitat de Catalunya i el govern de l'Estat, el Comitè de Defensa del Referèndum a Terrassa ha convocat una mobilització per aquest dijous, 19 d'octubre, al Raval de Montserrat, davant l'Ajuntament. El CDR demana a la ciutadania que es mobilitzi, a les vuit de la tarda, per defensar la "voluntat popular" mostrada i legitimada el passat 1 d'octubre en el referèndum d'autodeterminació.

A primera hora d'aquest dilluns, el president Carles Puigdemont ha respost el requeriment que Mariano Rajoy li va enviar dimecres passar per determinar si havia declarat la independència o no. La comunicació de Puigdemont a la Moncloa, com era d'esperar, no ha estat binària, sinó que pivota en l'oferiment d'una negociació. En concret, Puigdemont dona dos mesos a Rajoy per negociar una resposta "acordada". Ara, doncs, la pilota torna a ser a la teulada del govern estatal, amb l'article 155 de la Constitució sobre la taula i a punt per desplegar.

En la convocatòria per la manifestació d'aquest pròxim dijous, el CDR demana a tothom que porti la seva cassola i remarca que és el poble qui mana i, per tant, els governs han de complir la seva voluntat expressada a les urnes.