Sonia Sierra (Cs) demana a Rajoy que apliqui el 155

La diputada al Parlament considera que convocar eleccions autonòmiques és l'única manera de resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya

Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:04h
La diputada al Parlament de Catalunya per Ciutadans, Sonia Sierra, demana explícitament a Mariano Rajoy que apliqui l'article 155 de la Constitució per convocar eleccions autonòmiques. La rubinenca considera que l'única solució al conflicte entre el Govern i l'Estat passa per uns nous comicis perquè "les urnes són les millors mediadores".

"Els catalans han de poder decidir quin és el millor interlocutor i esperem que triïn una presidenta constitucionalista, que treballi per a tots i respecti a tothom", assenyala Sierra fent referència a la cap de l'oposició a la cambra catalana, Inés Arrimadas.

Segons la diputada, el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras estan tirant endavant una estratègia política per declarar la independència "en fascicles, com les enciclopèdies". "Dimarts -dia en què el Govern va declarar i immediatament després suspendre la independència de Catalunya- va ser un dia molt trist pels catalans", apunta Sierra, qui també lamenta que el procés català estigui "dividint moltes famílies".

Per altra banda, el regidor de Cs a l'Ajuntament de Rubí Francisco Javier López assegura que són molts els rubinencs que els paren pel carrer per donar-los les gràcies pel seu posicionament en el context polític actual. López assenyala, en un altre ordre de coses, que el seu grup municipal està a favor de la reforma de la Constitució.