ERC Terrassa confia «plenament» en el compromís del Govern amb la independència

El portaveu del grup municipal, Isaac Albert, creu que la decisió de Puigdemont era un pas "necessari i indispensable" | Considera que s'està avançant perquè ja s'ha validat el referèndum, s'ha proclamat la República i s'han obert vies de diàleg

Sergi Ambudio
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:47h
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d'Esquerres a Terrassa continuarà al costat del Govern de la Generalitat. El portaveu de la formació, Isaac Albert, ha deixat clar en declaracions a LaTorre la seva confiança plena amb un executiu de Carles Puigdemont que està "bolcat absolutament en el procés" i conscienciat en qui és el seu principal propòsit.

Albert considera que la declaració i la immediata suspensió de la independència de Catalunya és un pas endavant i un moviment estratègic per mostrar a tot el món que el sobiranisme vol encapçalar una desconnexió dialogada, pactada i negociada. Ahir, segons el líder republicà en el consistori terrassenc, el Govern va escoltar les demandes que arriben des d'instàncies internacionals i va decidir acatar-les sense obviar les responsabilitats que s'extrapolen del resultat de l'1-O.

"Hem validat el referèndum, hem proclamat la República catalana i hem obert vies de diàleg. Ara la pilota és a la teulada de l'Estat. És un bon missatge de cara en fora, però no oblidem que el Parlament assumeix els resultats i el discurs del president és inequívoc en aquesta direcció", argumenta.

El portaveu d'ERC entén que els fets d'ahir no engresquessin, en un primer moment, a bona part de l'independentisme, però recorda que "no juguem sols aquesta partida". "El Govern ha fet un acte de responsabilitat", assegura. Segons Albert, el moviment dibuixat aquest dimarts pel president permet mantenir una majoria social que "no és menor" i deixa una part del PSC "sense arguments".

Ara bé, el regidor remarca que el nou escenari que s'obre des del 10-O no serà il·limitat i, per tant, si es fa evident que el diàleg no és possible i no hi ha cap més opció, "la República ja està signada i el Parlament haurà de tornar a validar-la per tirar endavant".