Maria Sirvent (CUP), sobre la suspensió de la DUI: «Estem decebuts»

Els cupaires no avalen la suspensió d'ahir i faran "tota la pressió possible" perquè la declaració d'independència no quedi en paper mullat

Sergi Ambudio
11 d'octubre del 2017
Actualitzat el 12 d'octubre a les 12:04h
La declaració i immediata suspensió de la independència de Catalunya d'aquest dimarts per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet trontollar les relacions en el si del sobiranisme. Des de la CUP asseguren que la confiança amb el Govern està "tocada" i limiten a un mes el període de negociació abans d'aixecar la suspensió de la DUI.

En aquesta mateixa idea ha insistit la portaveu del grup municipal cupaire a l'Ajuntament de Terrassa, Maria Sirvent, en declaracions a LaTorre. Assegura que hi ha decepció entre els militants i simpatitzants de la formació perquè l'executiu de Puigdemont no va respectar els acords previs al ple del Parlament. "El d'ahir era un moment per fer una declaració d'independència sense embuts", etziba Sirvent.

Segons la regidora, la compareixença del president no va respondre "a la voluntat popular" i, per tant, des de la CUP "no avalem la suspensió". "Ara ens toca treballar per fer possible que la declaració tingui efectes reals", remarca. L'esquerra independentista no vol que tot el que ha avançat el procés fins ara quedi en paper mullat i assumeix un rol de "pressió" per donar eficàcia parlamentària al document signat pels diputats de Junts pel Sí i la CUP.

Sirvent no comparteix l'estratègia política que està duent a terme el Govern perquè "la DUI, sense cap tipus de suspensió, era un instrument magnífic que ens permetia negociar d'igual a igual amb un estat que vulnera els nostres drets sistemàticament".