El Festival Nacional de Poesia escurça la programació per la intervenció econòmica de l'Estat

La seixantena activitats previstes en diversos espais de Sant Cugat s'han reduït a gairebé la meitat

Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:46h
El poeta Sam Abrams un dels protagonistes del Festival
El poeta Sam Abrams un dels protagonistes del Festival | gencat
El Festival Nacional de Poesia, que se celebrarà del 15 al 22 d'octubre a Sant Cugat, ha reduït la programació per la intervenció de l'Estat dels comptes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILP), organitzadora de l'esdeveniment juntament amb l'Ajuntament. De les 60 activitats previstes en diversos espais de la localitat vallesana, s'han passat a 35 i dels 26 punts poètics a 16, encara que aquesta modificació no ha afectat la qualitat de les propostes.
 
La directora de la ILP, Laura Borràs, ha apuntat que s'han vist obligats a prendre aquestes mesures "per poder assumir el compromís amb poetes, actors i músics". Tot i així ha lamentat la intervenció, perquè "enguany havia de ser una edició marcada per la consolidació i l'estabilitat en termes de programació, espais i propostes artístiques que permetessin obrir una porta cap a la internacionalització".  
 
La inauguració del serà al Teatre-Auditori, amb l'homenatge al poeta, dramaturg, assagista, traductor i crític Josep Palau i Fabre, que es complementarà amb un xerrada del poeta Sam Abrams i un recital de Maria Mar del Mar Bonet i Biel Mesquida, entre altres activitats.
 
Entre les cites programades hi ha Màrius Torres: "un poeta líric" amb els actors Emma Vilarasau, Ramon Madaula i Jordi Bosch; les actuacions d'Andrea Motis, Joan Chamorro, Roger Mas i Ignasi Terraza, en el marc de la Nit de poesia. Correspondències i el Quartet Sound Boulevard i la trobada de traductors que tindrà lloc al Museu de Sant Cugat.