El pont provoca retencions a les carreteres de la costa i de muntanya

Uns 493.000 vehicles sortiran de l'àrea de Barcelona | Les principals cues es poden registrar a la C-16, C-17, C-14, N-145 i AP-7

Cues a l'A-2.
Cues a l'A-2. | ACN
Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat el 13 d'octubre a les 14:09h
Uns 493.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona amb motiu de l'operació sortida del pont del Pilar, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Aquests vehicles es mobilitzaran entre les tres de la tarda d'aquest dimecres i les tres de la tarda de dijous, i poden provocar retencions en carreteres d'arreu del país, sobretot a les zones de costa i de muntanya. 

Segons el Servei Català de Trànsit, també es preveu una mobilitat, però notablement inferior, al llarg de l’inici de cap de setmana entre divendres la tarda i dissabte al matí. En aquesta operació sortida es podran registrar cues especialment a la C-16, la C-17, la C-14 i l’N-145 d’accés a Andorra. L’AP-7 també pot presentar trams de retencions entre la Roca del Vallès i Sant Celoni. Durant aquests dies, un dispositiu format per 1.989 agents dels Mossos d’Esquadra vetllarà per mantenir la seguretat i minimitzar les possibles complicacions a les carreteres catalanes.

Les previsions del Servei Català de Trànsit també indiquen un retorn intens de vehicles al llarg de la tarda del diumenge, entre les tres de la tarda i les dotze de la nit. S’estima que uns 262.000 vehicles retornin a l’àrea metropolitana de Barcelona.

El Servei Català de Trànsit recorda que aquesta festivitat del Pilar suposa una operació especial de transició definitiva entre les retencions habituals de l’estiu, que es concentren cap a zones costaneres, i les pròpies de l’hivern, cap a destinacions de muntanya, on es preveu que hi hagi una major afluència de vehicles.

Durant aquests dies, un dispositiu format per 1.989 agents dels Mossos d'Esquadra s’encarregarà de regular el trànsit i mantenir la seguretat a les carreteres catalanes. Els agents intensificaran la seva presència tant en vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i es preveu que realitzin un total de 1.054 controls preventius, dels quals 418 seran controls d’alcoholèmia i drogues, 285 controls de casc i cinturó, 150 controls de transport i 201 controls de velocitat.

El Servei Català de Trànsit ha demanat als conductors que no abaixin la guàrdia en els desplaçaments, tant en els viatges llargs per les vies principals com en els trajectes curts per la xarxa viària secundària.

Previsions de dies, horaris i vies amb més mobilitat

La situació del trànsit, en directe