El PP Terrassa veu un intent «desesperat» de Puigdemont per legitimar la DUI

El portaveu Álex Rodríguez apunta que "s'ha fet una declaració d'independència sense valor jurídic" | El popular demana al Govern que aturi aquest "despropòsit" i convoqui eleccions

Sergi Ambudio
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:26h
El portaveu del grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Terrassa, Álex Rodríguez, creu que el Govern de la Generalitat està protagonitzant un intent "desesperat" per legitimar una declaració unilateral d'independència que no té "cap suport internacional". Els populars no donen cap validesa jurídica a la compareixença d'aquest dimarts del president Puigdemont al Parlament.  "S'ha fet una declaració sense valor jurídic", opina en declaracions a LaTorre.

Rodríguez assenyala que l'executiu independentista no té legitimitat per tirar endavant una DUI i considera que els moviments de fitxes de les darreres hores per part del sobiranisme responen a la negativa "constant" de les institucions europees a reconèixer els resultats del referèndum i a la fugida d'empreses en un gest "més que simbòlic" d'oposició a la unilateralitat.

Sobre la proposta de diàleg per part del Govern, el cap de files del PP a la cocapital vallesana adverteix que només pot ser efectiva si és dins el marc legal que delimita la Constitució. "No ho diu només el Partit Popular, també ho diuen les institucions internacionals", rebla. 

"Apostem perquè torni a parlar el poble de Catalunya en unes eleccions amb plenes garanties i, per tant, demanem al president i a la Generalitat que tirin enrere amb aquest despropòsit d'una no majoria de catalans imposant-se a una majoria", sentència.