TeC aplaudeix que el Govern aposti per la «demanda majoritària» dels catalans

El portaveu dels comuns a l'Ajuntament, Xavi Matilla, creu que suspendre la DUI obre un nou escenari "d'oportunitat i solució" | Fa una crida a totes les forces polítiques a demanar conjuntament a Rajoy que "actuï amb responsabilitat"

Sergi Ambudio
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:50h

El portaveu del grup municipal de Terrassa en Comú a l'Ajuntament, Xavi Matilla, considera que l'anunci de suspendre la declaració d'una nova república catalana és "una gran notícia". El cap de files dels comuns apunta que el discurs de Puigdemont denota una voluntat inequívoca per part del Govern de la Generalitat de "rebaixar la tensió i retornar a un escenari de diàleg".

El nou capítol del procés català que s'ha estrenat aquest dimarts és, segons Matilla, una oportunitat per rectificar i fer bé les coses. "El president s'ha alineat amb la demanada majoritària del carrer, que és buscar una solució democràtica al dret a decidir dels catalans", destaca en declaracions a LaTorre. Ara, doncs, la pilota és a la teulada del govern del Partit Popular. El paper de la resta de forces polítiques ha de centrar-se, diu, en demanar a Mariano Rajoy que "actuï amb responsabilitat" i no rebutgi l'oferta de diàleg.

Matilla, però, també expressa els seus dubtes sobre la posició, més o menys agressiva, que pot adoptar l'executiu central. En cas que el PP s'oposi frontalment a refer ponts de negociació, el portaveu de TeC insisteix a dir que la solució no demana tornar a enfilar el camí de la DUI, sinó que requereix promoure una moció de censura a Rajoy encapçalada pel PSOE.

"És clau que el govern de la Generalitat mantingui la majoria social que hi ha en aquests moments a Catalunya i, si l'Estat no vol entendre la situació i actuar amb responsabilitat, l'opció passa per canviar-lo i que ho facin uns altres", argumenta.