El PSC Terrassa demana iniciativa al PSOE davant l'oferta de diàleg de Puigdemont

El tinent d'alcalde Alfredo Vega creu que el nou escenari de negociació ha de néixer "sense condicions prèvies" | El també regidor de l'Aigua titlla d'"error polític" la hipotètica aplicació de l'article 155 per part de l'Estat

Sergi Ambudio
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:49h
El grup municipal del PSC a Terrassa titlla de "bona notícia" l'oferta de diàleg que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va llançar ahir des de l'hemicicle del Parlament de Catalunya. Els socialistes consideren que no optar per la declaració unilateral d'independència i obrir la porta a una negociació és "sempre una bona opció".

Tot i això, el tinent d'alcalde Alfredo Vega opina que el missatge del Govern no va ser prou clar i que cal veure ara en quins termes reals vol construir ponts de diàleg. "Si se situa abans de l'1 d'octubre, el PSOE hauria d'agafar l'oferta i posar-se a treballar en aquesta línia", apunta en declaracions a LaTorre. Vega demana, doncs, que la formació liderada per Pedro Sánchez faci una passa endavant i respongui a una proposta que "interpel·la a tots".

"Veurem quina és la voluntat dels dos bàndols principals, sabem que el Partit Popular mai és una mà molt estesa al diàleg, però ara és el moment de la generositat per part de tots i l'hora de negociar sense condicions prèvies", analitza el també regidor de l'Aigua del consistori terrassenc.

En termes de context general, però, Vega considera que la compareixença d'aquest dimarts del president Puigdemont al Parlament és una nova mostra de la "incertesa" que podria generar una declaració d'independència "no reconeguda pràcticament per ningú, aïllada d'Europa i amb una fugida constants d'empreses".

La solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat, segons el regidor socialista, passa per evitar "mesures traumàtiques", ja sigui la DUI per part de la Generalitat com l'aplicació del famós article 155 de la Constitució per part del govern de Mariano Rajoy. "Si hi ha vies de diàleg, cal anar per allà i esgotar-les totes, perquè és precisament això el que ha faltat els darrers anys", comenta.