Mina afirma que la marxa d'Agbar a Madrid no té conseqüències a Terrassa

El consell d'administració assegura que el canvi de domicili social del principal accionista no tindrà afectes empresarials a la companyia terrassenca

Seu de Mina Pública d'Aigües de Terrassa.
Seu de Mina Pública d'Aigües de Terrassa. | MPAT
Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Mina Pública d'Aigües de Terrassa SA ha emès un comunicat aquest dimarts per fer una crida a la tranquil·litat: la marxa d'Agbar a Madrid no afectarà l'empresa terrassenca ni tindrà cap conseqüència empresarial per a Mina. El consell d'administració de la societat anònima que encara gestiona el servei d'abastament d'aigua a Terrassa ha volgut deixar clar que el canvi de domicili social de Barcelona a Madrid per part d'Agbar "no té relació amb cap acord d'aquest òrgan de govern de la mercantil terrassenca, i no té cap conseqüència empresarial per a Mina. Es tracta només del canvi d'adreça social d'un dels accionistes de l'empresa".

Agbar (Aigües de Barcelona) és el principal accionista de l'empresa terrassenca, amb una participació del 37,33% del capital social de la companyia. El consell d'administració de Mina Pública d'Aigües de Terrassa SA està integrat per nou membres (vuit dominicals i un independent), dels quals tres representen a Agbar.

La resta de consellers de Mina sumen el 31,50% de les accions restants de l'empresa. Després, hi ha un conjunt d'accionistes, prop de 500, que reuneixen el 31,17% restant.

En els anys setanta, l'entrada amb una participació del 20% d'Agbar en l'accionariat de Mina va proporcionar recursos financers i recursos hídrics per al servei d'aigua de la ciutat, en dificultats en aquell moment. També, amb la incorporació d'Agbar, Mina i Terrassa han aconseguit incloure un alt grau d'innovació i d'especialització tècnica en la gestió de l'aigua, segons afirmen des de l'empresa.