Sol, estabilitat i risc de refredats: els ítems de la previsió del temps aquesta setmana

Hi haurà força diferència de temperatura entre els matins, que tendiran a ser freds, i els migdies, que ens transportaran a finals d'estiu.

La pluja ens ha abandonat per uns dies i que no té intenció de tornar aviat.
La pluja ens ha abandonat per uns dies i que no té intenció de tornar aviat. | Josep Maria Costa
Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:57h
L'estabilitat meteorològica regnarà durant la segona setmana completa del mes d'octubre. La principal conclusió que podem extreure quan donem un cop d'ull als mapes de previsió del temps és que la pluja ens ha abandonat per uns dies i que no té intenció de tornar aviat, almenys en el termini dels propers 7 dies.

La setmana va començar amb alguns núvols baixos a primera hora del matí d'aquest dilluns però, de mica en mica, el sol es va anar fent amb el protagonisme. Aquesta dinàmica es repetirà al llarg dels propers dies. El sol serà el gran protagonista. La presència de bancs de núvols es reduirà a moments puntuals del dia i, en cap cas, comportaran risc de precipitacions.

Si res canvia excessivament, els termòmetres actuaran com una muntanya russa amb el pas de les hores. Hi haurà fora diferència de temperatura entre els matins, que tendiran a ser freds, i els migdies, que ens transportaran a finals d'estiu. En general, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda, se superaran fàcilment els 25 graus a l'interior i, fins i tot, la sensació tèrmica fregarà els 30 graus a la costa. Així doncs, els migdies seran càlids per estar a principis d'octubre.

A mesura que avanci la setmana aquesta dinàmica s'intensificarà. Els migdies seran cada vegada més càlids i, per contra, durant les primeres hores del dia els termòmetres es mantindran a la part baixa, sobretot a l'interior. Aquesta diferència suposa un risc força elevat de refredats. Caldrà prendre precaucions. La jaqueta s'agrairà al matí, però farà nosa al migdia.