Nil Solans, campió del món júnior de ral·lis

El pilot de Matadepera i el seu copilot, Miquel Ibàñez, s'han coronat com a campions després d'imposar-se aquest cap de setmana en el Rally Catalunya-Costa Daurada

Nil Solans i Miquel Ibàñez en el seu Ford Fiesta R2T.
Nil Solans i Miquel Ibàñez en el seu Ford Fiesta R2T. | RACC
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:04h
Matadepera té dos nous campions del món. El pilot Nil Solans i el seu copilot Miquel Ibàñez s'han coronat a la categoria júnior del WRC després d'imposar-se aquest cap de setmana en el RallyRACC Catalunya-Costa Brava.

Els joves, que ja havien segellat el seu triomf al WRC 3 al rally anterior disputat a Alemanya, es van assegurar el mundial sent els més ràpids en el traçat català mentre el seu rival directe, Nicolas Ciamin, va plegar abans d'hora.

Solans i Ibàñez rubriquen així una esplèndida trajectòria on es van imposar a les tres primeres proves de l'any (Sardenya, Còrsega i Polònia) al volant d'un Ford Fiesta R2T. I Solans, de només 25 anys, segueix així les passes dels dos únics pilots espanyols que fins ara havien aconseguit aquesta gesta: Dani Solà al 2002 i Dani Sordo al 2005.
 

Nil Solans, campió del món júnior de ral·lis. Foto: Matadepera.cat



En declaracions a Matadepera.cat, Solans confessa que han tingut un cap de setmana "meravellós" perquè han assolit els dos grans objectius que tenien: guanyar el Mundial JWRC i guanyar el rally de casa. "No ha estat gens fàcil però hi confiava, ja que corria a casa i ja havíem estat més ràpids. Per això vull donar les gràcies a tothom pel suport que hem tingut aquest cap de setmana", detalla.

Amb tots aquests èxits, Solans i Ibàñez s'asseguren participar en set proves del WRC2 la temporada vinent. S'han fet seves les anomenades Wild Cards que t'obren les portes de la categoria superior.