Cs Terrassa assenyala Puigdemont com a responsable de la violència policial

El grup municipal responsabilitza el president i el Govern per haver tirat endavant amb la convocatòria del referèndum després de la suspensió del TC | El portaveu Javi González apunta que la formació "lamenta" les lesions dels ciutadans i també les dels agents dels cossos policials

Cs considera que el Govern és culpable dels episodis de violència.
Cs considera que el Govern és culpable dels episodis de violència. | Jonathan Oca
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:28h
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Terrassa assenyala directament el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, com a responsable de la brutal actuació dels cossos policials de l'Estat durant la celebració del referèndum. Segons la formació taronja, el Govern és culpable dels episodis de violència en els col·legis electorals perquè va tirar endavant amb la convocatòria de l'1-O quan ja havia estat suspesa per Tribunal Constitucional.

Per aquest motiu, Cs va rebutjar donar suport a la moció presentada pel grup municipal socialista en què demanava condemnar la violència. "Ens hi haguéssim sumat, si des del PSC no haguessin passat per alt qui van ser els principals responsables", argumenten. 

Segons el portaveu del grup a l'Ajuntament, Javi González, els cossos de seguretat van "obeir el mandat judicial". Ara bé, Ciutadans ha volgut transmetre públicament la seva "més profunda solidaritat" amb tots els ferits, tant els gairebé 900 civils com els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. 

"El senyor Puigdemont ha aconseguit fracturar a la societat catalana amb les seves actuacions il·legals, al mateix temps que ha posat en risc l'estabilitat econòmica i social de Catalunta i de tota Espanya", conclou González.