Ballart deixarà l'alcaldia de Terrassa i el PSC si Pedro Sánchez dona suport al 155

El batlle demana al PSOE que impulsi una moció de censura contra Mariano Rajoy

Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat el 06 d'octubre a les 11:19h
L'alcalde Terrassa, Jordi Ballart, ha mogut fitxa. Assegura que si el PSOE es posiciona al costat del Partit Popular en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per tallar les ales de l'autonomia catalana, deixarà l'alcaldia i estriparà el seu carnet de militant socialista.

Ho diu en una entrevista al Diari de Terrassa, on s'adreça directament al secretari general, Pedro Sánchez, i li demana que no doni suport als populars. "No podria defensar-ho", remarca. Aleshores, en aquest cas hipotètic, el batlle prendria la decisió de plegar per raons "ètiques".

D'altra banda, el líder socialista a Terrassa considera que totes dues estratègies, tant la del Govern de la Generalitat caminant cap a la declaració unilateral d'independència com la de l'executiu central amenaçant amb la suspensió de l'autonomia, són un error. Així, en la mateixa entrevista, Ballart explica que ha traslladat al secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos, la proposta d'impulsar una moció de censura contra el govern liderat per Mariano Rajoy.

L'alcalde terrassenc aposta per un referèndum "legal i acordat" entre les dues parts per donar resposta a les demandes d'una gran part del poble de Catalunya.