Un curs a Mútua Terrassa incideix en l'estadificació del càncer de pulmó

Està organitzat pel Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica de l'HUMT, l’Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar conjuntament amb la SEPAR

Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:28h
Per segon any consecutiu, el Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar -conjuntament amb la Sociedad Española de Neumología y Cururgía Torácica (SEPAR)- celebren una sessió formativa sota el títol “Curso de exploración quirúrgica del mediastino” que se celebra entre avui i demà a l’edifici docent de MútuaTerrassa.

Els directors del curs són el Dr. Josep Belda, cap del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, el Dr. Rafael Jiménez, coordinador de l’Àrea Quirúrgica Toràcica de la SEPAR i el Dr. José Mª Matilla, coordinador de l’Àrea d’Oncologia de la SEPAR. Tots plegats fan la presentació oficial del curs aquesta tarda.

Està dirigit a cirurgians toràcics en formació (R4 i R5) procedents de diferents hospitals, que podran adquirir coneixements en relació als aspectes més rellevants i innovadors de l’exploració quirúrgica del mediastí per a l’estadificació del càncer de pulmó.

Les sessions teòriques seran impartides pel Dr. José Belda, Dr. Ramón Rami, Dr. Sergi Call, Dra. Mireia Serra, Dra. Manuela Iglesias, Dra. Roser Saumench -tots ells dels Servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT-, el Dr. José Sanz -del servei de Pneumologia de l’HUMT- i dos professionals del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital de St. Pau, la Dra. Elisabet Martínez i el Dr. J. C. Trujillo. El curs comptarà també amb una vessant pràctica amb la realització de cirurgia en directe per poder reconèixer totes les accions, així com els consells i detalls tècnics d'aquest tipus d'abordatge quirúrgic.

El Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau es va crear l'any 2009 amb l'objectiu d'oferir el millor servei a les seves poblacions de referència, i molt especialment, pel que fa al tractament del càncer de pulmó. L’esmentat servei, que atén a gairebé 2 milions d'habitants, ha rebut diferents reconeixements com el prestigiós Premi Professor Barea el passat 2011.