El PDECat de Terrassa també vol fora Enric Millo i Felip VI

El soci de govern del PSC proposarà "desterrar" els símbols monàrquics de la ciutat

Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 8:30h
El grup municipal del PDECat a Terrassa presentarà dos acords de Junta de Portaveus, contra el delegat del govern espanyol, Enric Millo, i contra la figura del monarca Felip VI. Després dels fets de l'1-O, també ERC-MES ha volgut que l'Ajuntament de Terrassa declari "non grata" la figura del rei, així com la del polític del PP nascut a Terrassa Enric Millo.

En el cas dels acords del PDECat contra Millo, pretén també declarar-lo "persona non grata" i explica que el delegat del govern espanyol a Catalunya "ha buscat justificar la violència contra la població, negant la gravetat dels fets i culpant a Mossos d'Esquadra per no haver actuat amb la mateixa consistència que la policia espanyola, és a dir, fent ús de la força". Per aquests motius, demana la seva dimissió. A més, l'acord sol·licita "que s'obri una investigació judicial imparcial i ràpida per depurar possibles responsabilitat penals i polítiques".

Accions contra el rei

Pel que fa a Felip VI, el PDECat opta per proposar la seva reprovació. "En el seu discurs de la nit del dia 3 d’Octubre a les 21 hores, el Rei Felip VI va obviar per complert tota menció a la desmesurada repressió policial de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil durant la jornada del referèndum. Una brutal utilització de la força visualitzada per tot el món, i explicada pels mitjans més significats tant escrits, on van ocupar portades i editorials de condemna a l’Estat espanyol, com televisius i radiofònics, no pot ser obviada per qui diu ser el Rei de tots", diu el text de l'acord presentat.

Des del PDECat creuen que el monarca va obviar, en el seu discurs, adreçar-se als 58.567 terrassencs que, a l’espera del recompte oficial, van decidir exercir el seu dret a vot, motiu pel qual volen declarar-lo "persona non grata" a Terrassa.

La proposta inclou revisar, en el marc de la Comissió del Nomenclàtor, els noms referits a la simbologia monàrquica de la història contemporània en el nomenclàtor, especialment tots aquells imposats sota la dictadura franquista, i canviar-los si és necessari. A més, demana retirar qualsevol símbol de les dependències municipals que enalteixi la figura de Felip VI. En aquest sentit, durant unes setmanes ja es va retirar el seu bust de la Sala de Plens, tot i que va tornar al seu lloc per imperatiu legal.